Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Тимошенко прагне розвалити коаліцію чужими руками, – Сергій Лещенко

«Тимошенко буде заохочувати коаліцію до розпаду, але так, щоб розвалити її чужими руками. Вона отримала дуже сильний сигнал з Заходу про те, що не можна повторити 2005 рік. Тому вона хоче й для Заходу залишатися переговорником, й зробити так, щоб розпалася коаліція», – сказав у коментарі «Гал-інфо» народний депутат з фракції «Блок Петра Порошенка» Сергій Лещенко.

За його словами, наразі «Батьківщина» спільно з Радикальною партією Ляшка демонструє брак єдності в коаліції, не даючи голосів під час важливих голосувань.

«Фракції Тимошенко й Ляшка, не даючи голосів, намагаються нав’язати свою гру. Ляшко вже вийшов із коаліції, а «Батьківщина» обрала таку тактику, коли, перебуваючи в коаліції, але не даючи голосів, намагається нав’язати свою гру», – зазначив він, проілюструвавши тезу сьогоднішнім голосуванням за відставку керівника апарату Верховної Ради Валентина Зайчука, якого вдалося звільнити лише з п’ятої спроби за допомогою голосів Опозиційного блоку.

На думку Сергія Лещенка, Юлія Тимошенко прагнутиме спричинити розпад коаліції й при цьому уникнути відповідальності за це.

«Формально коаліція продовжує існувати. Якщо вона продовжує існувати на папері, то підстав для дострокових виборів немає. До розпаду коаліції заохочуватиме Тимошенко, але буде це робити чужими руками. Тому що вона отримала дуже сильний сигнал з Заходу про те, що не можна розвалювати (коаліцію), не можна повторити 2005 рік. Тому вона хоче і для Заходу бути переговорником, щоб не отримувати звинувачення, але при цьому щоб коаліція розпалася чужими руками», – висловив переконання політик.

Тим не менше, із його точки зору, формально коаліція збережеться щонайменше до кінця зимового опалювального сезону.

«Формально, думаю, коаліція існуватиме до закінчення зимового опалювального сезону», – сказав він.

При цьому він підтвердив, що слова Юлії Тимошенко про те, що коаліцією керують сім осіб, очевидно, відповідає дійсності, однак, припустив, що вона назвала не тих осіб.

«Думаю, так, але вона не ті прізвища назвала. Думаю, що замість прізвища Луценка (Юрій Луценко, керівник фракції БПП. – Гал-інфо) мало бути прізвище Кононенка (Ігор Кононенко, перший заступник голови фракції БПП, «сірий кардинал» в БПП. – Гал-інфо). І я не бачу причин, чому Мартиненка (Микола Мартиненко, член «Народного фронту». – Гал-інфо) та Іванчука (Андрій Іванчук, член «Народного фронту», голова Комітету ВРУ з питань економічної політики. – Гал-інфо) названо», – висловив подив Сергій Лещенко. 

Розмову вів Сергій Стуканов. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ