Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Здоров'я

Тимошенко у Львові знову продукує старі фейки

Юлія Тимошенко сьогодні, 3 липня, на зустрічі з львівськими журналістами, знову озвучила вже не один раз спростовану МОЗ тезу про заборону викликати додому сімейного лікаря.

"Нам запропонували сімейного лікаря на якого треба 2000 пацієнтів. У них немає ні дня, ні ночі, ні вихідних, ні прохідних, нічого. Якщо вони в режимі нон-стоп, без права виклику лікаря додому, без нормального доступу до швидкої медичної допомоги. Мінімум втричі збільшилось навантаження на самейного лікаря.

Їм обіцяли дати величезний фонд, щоб вони лікували своїх пацієнтів. Дали норматив, який "ходить за людиною, 47 гривень на людину на місяці. Це абсурд, неможливо вилікувати людину. І відмінили право викликати лікаря надом", - зокрема заявила Тимошенко.

Юлія Тимошенко, на прес-конференції у львівському Прес-клубі.

Виконувачка обов'язків міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун неодноразово спростовувала ці заяви Тимошенко.

"Немає наказу МОЗ, який звільняє лікарів від відповідальності й забороняє їм їхати до вас додому. Наказ написаний так, що як ви маєте свого лікаря, ви підписали з ним декларацію, ви маєте звернутися напряму до лікаря і поговорити з ним, домовитись, чи він приїде до вас чи ви до нього поїдете, чи ви маєте подзвонити у швидку", – зазначала Супрун.

Нагадаємо, численні випадки брехні, маніпуляцій та недомовок з боку Юлії Володимирівни неодноразово приносили їй звання найменш чесного українського політика. У 2017 та 2018 роках незалежна аналітична платформа VoxCheckUkraine визнавала Юлію Володимирівну найменш правдивим українським політиком. "Якби існував титул "Головний маніпулятор країни", то лідерка "Батьківщини" Юлія Тимошенко мала б усі шанси його отримати" - йдеться в минулорічному дослідженні.

Вищезгаданий ресурс VoxCheckUkraine вияснив, що розпіарений "Новий курс" Тимошенко не зовсім-то новий. Програмний документ створений непрофесійно та недбало, у ньому чимало плагіату, самоплагіату, помилок та посилань на неіснуючі джерела.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ