Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Тимошенко звинуватила Порошенка у фальсифікації виборів, але визнала поразку

Лідер ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко звинуватила чинного президента Петра Порошенка у фальсифікації результатів першого туру президентських виборів. Про це повідомляє "Новое время".

Під час прес-конференції Тимошенко заявила, що ці вибори "були знову перетворені на фарс". 

"Вони були не просто сфальшовані, вони були спотворені. Порошенко не повинен був бути в другому турі, і він туди "прорвався" нечесним шляхом", - сказала вона.

У той же час Тимошенко зазначила, що не будуть оскаржувати результати виборів, оскільки "судової системи не існує, вона "кишенькова". Також вона заявила, що не влаштовуватиме протести, оскільки "поважає вибір людей".

За її словами, "шанс змінити країну втрачений".

"Наша боротьба не завершена. Це лише один втрачений шанс. У нас залишається можливість втілити новий курс - це наступні парламентські вибори", - додала Тимошенко. 

Раніше в місії спостерігачів ПА ОБСЄ заявили, що перший тур виборів президента України був конкурентним і громадяни мали можливість вільного волевиявлення. Крім того, міжнародна місія ENEMO визнала перший тур президентських виборів в Україні прозорим і ефективним.

Нагадаємо, перший тур виборів президента України відбувся у неділю, 31 березня. Після обробки 98,3% протоколів шоумен Володимир Зеленський набирає 30.24% голосів виборців, президент Петро Порошенко - 15.93%, Юлія Тимошенко набрала 13.39%.

ЦВК офіційно оголосила про підготовку до другого туру виборів.

Новое время.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ