Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Тисяча гривень за вакцинацію. Повний перелік дозволених витрат коштів єПідтримка

Програма єПідтримка передбачає можливість отримання 1000 віртуальних гривень за повний курс вакцинації та їх витрати на певні товари та послуги.

Як зазначає НВ, віртуальні 1000 грн у вигляді електронного ваучера можна витратити на придбання товарів та послуг виключно із законодавчо визначеного переліку, що поширюється на сфери культури, подорожей та спорту, а саме:

  • на внутрішній транспорт (залізничні та квитки авіасполучення);
  • на придбання квитків у кіно, театр, на концерти, виставки, музеї;
  • на абонементи у фітнес-центри, спортзали чи басейни;
  • на книги;
  • на ліки (для громадян старше 60 років) — з 24 січня 2022 року.

У МОЗ відзначають, що в рамках програми єПідтримка українці віком від 60 років зможуть придбати ліки в аптечних закладах та інтернет-аптеках. Купити можна буде будь-які лікарські засоби, дозволені для застосування в Україні, як за рецептом лікаря, так і без нього. На момент купівлі людині має виповнитися повних 60 років. Ця інформація перевірятиметься банками у момент проведення платежу.

За кошти програми можна буде придбати виключно лікарські засоби, а не будь-які товари, що реалізуються в аптеці. Не можна буде купити препарати з недоведеною ефективністю (БАДи), а також косметичні засоби чи медичні прилади (апарати для вимірювання тиску, інгалятори тощо).

Витратити 1000 гривень потрібно протягом чотирьох місяців із дня зарахування коштів. Залишок коштів на рахунку картки єПідтримка буде повернено до бюджету України.

Для українців, які не мають смартфонів або застосунку Дія, обіцяють розробити окремий альтернативний механізм отримання тисячі гривень за повний курс вакцинації.

Нагадаємо, виплата за програмою єПідтримка не оподатковуватиметься та не впливатиме на отримання субсидії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ