Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ТзОВ Агрофірма "Ватра" забруднює землі курячим послідом

Працівниками Інспекції проведено планову перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства Товариством з обмеженою відповідальністю Агрофірма "Ватра", діяльність якого пов’язана із розведенням свійської птиці. Про це повідомили 25 червня Гал-інфо у пресслужбі Держекоінспекції у Львівській області.
Фото ілюстративне

Під час проведення перевірки державними інспекторами виявлено ряд порушень в частині поводження з відходами, охорони атмосферного повітря, водних та земельних ресурсів. Встановлено, що підприємством не забезпечується захист земель від забруднення, не вживаються заходи щодо запобігання негативному і екологонебезпечному впливу на земельні ділянки, зокрема виявлено місце розливу рідкої фракції курячого посліду на ґрунт, що призвело до забруднення земель.

За виявлені порушення до адміністративної відповідальності притягнуто посадових осіб підприємства за статтями 52, ч.1 60, ч.1 78, 82, 82-1, 82-4, 91-4 та 188-5 Кодексу України про адміністративні правопорушення із накладенням штрафів на загальну суму 2040 грн.  За фактом забруднення земель Інспекцією готуються матеріали для нарахування збитків.

Крім цього, підприємству видано припис на усунення виявлених порушень, обов’язковий до виконання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ