Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У 14 комунальних медзакладах Львівщини оголосили конкурс на посаду директора

Сьогодні, 14 березня, відбулось перше засідання новоствореної комісії з проведення конкурсів на посади керівників закладів охорони здоров’я ЛОР. Під час засідання комісія оголосила про проведення відповідних конкурсів у 14 комунальних медзакладах області.

Про це з місця події інформує кореспондентка Гал-інфо.

Так, вільними є посади керівника у Львівській обласній інфекційній клінічній лікарні; Львівській обласній клінічній лікарні; Львівській обласній клінічній психіатричній лікарні; Львівському регіональному фтизіопульмонологічному клінічному лікувально-діагностичному центрі; Львівському онкологічному регіональному лікувально-діагностичному центрі; Львівському обласному госпіталю інвалідів війни та репресованих імені Юрія Липи; Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі; Львівському обласному клінічному діагностичному центрі; Львівському обласному клінічному перинатальному центрі; Львівському обласному центрі громадського здоров’я; Львівському обласному клінічному лікувально-діагностичному кардіологічному центрі; Львівській обласній лікарні відновного лікування; Львівському обласному протитуберкульозному диспансері та Самбірському міжрайонному протитуберкульозному диспансері.

Як відомо, до конкурсної комісії на постійній основі увійшло 6 членів: заступник голови ЛОР Володимир Гірняк (голова комісії), директор департаменту охорони здоров’я ЛОДА Ірина Микичак, начальник управління майном спільної власності ЛОР Микола Бандра, представник ГО «Українське лікарське товариство у Львові» Олег Дуда, представник Львівської обласної організації професійної спілки працівників охорони здоров’я України Юрій Білий та представник ГО «Варта 700» Наталія Шелестак. До складу комісії також окремо залучили по три представники трудового колективу кожного комунального медзакладу, в якому оголосили конкурс.

Фото: Гал-інфо

Як повідомив під час засідання Володимир Гірняк, серед основних вимог до кандидатів на посаду гендиректора обласних лікарень є: повна вища медична освіта; проходження інтернатури та курсів з підвищення кваліфікації; наявність сертифіката лікаря-спеціаліста і відповідного посвідчення; стаж роботи за фахом не менше 5 років; володіння державною мовою; достатня кваліфікація для виконання обов’язків директора медзакладу тощо.

Голова комісії також розповів про те, які документи на участь у конкурсі слід подати майбутнім кандидатам. Це, зокрема, копії паспорта та ідентифікаційного коду, заява із зазначенням основних мотивів, резюме у довільній формі, автобіографія, копії документів про вищу освіту та інших документів, що підтверджують відповідність кваліфікаційним вимогам. Кандидат також зобов’язаний підготувати конкурсну пропозицію, в якій опише план розвитку медзакладу у середньостроковій та довгостроковій перспективі. За пропозицією Наталії Шелестак, цей план згодом додаватимуть до контракту, а у разі його невиконання, кандидата звільнятимуть з посади.

Заявки на участь у конкурсі прийматимуть до 28 березня, а вже наступного дня, 29 березня, відбудеться чергове засідання конкурсної комісії. Володимир Гірняк також наголосив, що остаточне рішення про затвердження кандидата на посаду директора того чи іншого закладу прийматимуть на сесії обласної ради. Якщо депутати не підтримають кандидатуру, комісія оголосить про повторний конкурс.

Що буде з головними лікарями: переведуть на контракт чи поженуть на конкурс?

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ