Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У 2006 році консульство Республіки Польща у Львові видало 1110 робочих віз

«У 2006 році консульство Республіки Польща у Львові видало 1110 віз, які дають змогу українцям працювати на території Польщі», – про це сьогодні під час прес-конференції «Про підсумки роботи у 2006 році» повідомив керівник візового відділу консульства РП у Львові Мірослав Грита.
«Водночас зросла кількість віз з можливістю працювати у сільському господарстві на території Польщі, тобто для сезонних робітників. Такі особи отримують візу на 6 місяців, але з можливістю перебувати на чужій території тільки протягом 90 днів», – зазначив керівник візового відділу РП у Львові.
За словами Мірослава Грита, консульство має можливість видавати кілька десятків таких віз щодня. Однак є особи, які отримують відмову у відкритті візи. Для такого рішення існує декілька підстав. Насамперед відмову отримують особи, які раніше вже були депортовані або вчинили певні злочини на території Польщі, також громадяни, які дають про себе неправдиві дані. Проте кількість таких випадків надзвичайно мала, близько 1%. Після того, як особи отримають відмову, вони не мають права відвідувати РП протягом 1-3 років,  залежно від причин відмови.
Нагадаємо, що цього року консульство Республіки Польща у Львові видало понад 306 тисяч віз, що є на 20% більше, ніж в минулому році. У 2005 році було видано тільки 265 тисяч віз.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ