Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У 2018 році Італія, Угорщина та Польща стали лідерами з імпорту тканин українського виробництва

За десять місяців 2018 року Італія, Угорщина, Польща та Німеччина стали лідерами з імпорту тканин українського виробництва та товарів легкої промисловості.

Згідно з інфографікою Державної служби статистики України, на першому місці серед країн-імпортерів українських тканини стала Італія. Туди Україна імпортувала 1 млн  м²  тканин на суму понад 2,4 млн євро. На другому та третьому місцях по експорту до ЄС опинилися Угорщина (722 тис. євро) та Польща (596 тис.євро ) відповідно. Провідне місце в експорті до країн ЄС посідає також Румунія (574 тис.євро) та  Німеччина (509 тис. євро). Про це повідомляє Євроінтеграційний портал.

Найменше цієї продукції Україна експортує до Іспанії, Австрії та Литви.

Як повідомляється на сайті Української асоціації підприємств легкої промисловості "Укрлегпром", найбільше Україна експортує трикотажного одягу, текстилю та взуття. Як свідчить статистика організації останніми роками експорт в ЄС тільки зростає. Так, у 2013 році експорт продукції легкої промисловості до Євросоюзу складав 71% від загальної кількості, а у 2016 році збільшився на 13,4% і склав 84,4%.

За словами очільниці  "Укрлегпрому" Тетяни Ізовіт, в Україні працюють понад 1800 швейних підприємств, 1127 з яких — мікропідприємства. Партнери з ЄС купують продукцію українських швейних підприємств уже понад 20 років та дуже цінують її високу якість.

"Основна частка експортної продукції виготовляється на умовах СМТ. Водночас потенціал подальшого експортного зростання галузі для економіки України безперечний. Виробничі потужності спроможні забезпечити експорт одягу на 1 млрд доларів США на рік, у тому числі  6 млн шт. верхнього одягу, 25 млн шт. іншого повсякденного одягу, 27 млн шт. одягу білизняної групи".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ