Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Волинь

У 2021 році Золота медаль лауреата Премії Івана Франка коштує 56520 гривень

Як зазначено в положенні про Міжнародну премію імені Івана Франка, щороку 27 серпня, у день народження Івана Франка, на урочистій церемонії нагородження Лауреату премії вручається диплом, грошова винагорода і пам’ятний нагрудний знак (медаль).

Знак виготовляється із золота 375 проби як proof-like і має вагу 24 грами. Золотий знак являє собою круглу медаль з вушком діаметром 30 мм. Ткана стрічка у синьо-жовтих тонах з елементом традиційної вишивки кріпиться на металевій вставці із зображенням пера та лаврового листка.

«Я син народу, що вгору йде» – такі слова викарбувано на знаку Лауреата Міжнародної премії ім. Івана Франка.

Кожен золотий знак є номерним, з державним пробірним клеймом, а їхня кількість обмежується кількістю лауреатів Міжнародної премії імені Івана Франка.

Знак виготовляється київською компанією ТОВ «Герольдмайстер» на замовлення Міжнародного фонду Івана Франка. У 2021 році вартість медалі становить 56 520 гривень.

Ескіз Знака Лауреата було відібрано під час відкритого конкурсу, який проходив навесні 2016 року. Медаль розроблено канадським художником українського походження Олегом Лесюком — головою Української спілки образотворчих мистців Канади, членом Національної спілки художників України й Асоціації скульпторів Канади.

Нагадаємо, у 2021 році на золоту медаль і грошовий приз претендують троє номінантів:

  • Колективна монографія за ред. АЛЬФРЕДАСА БУМБЛАУСКАСА, САЛЬВІЮСА КУЛЯВІЧЮСА ТА ІГОРЯ СКОЧИЛЯСА – «На перехресті культур: Монастир і храм Пресвятої Трійці у Вільнюсі»;
  • ОКСАНА КІСЬ – «Українки в ГУЛАГу: Вижити значить перемогти»;
  • ЛЕОНІД ТИМОШЕНКО – «Руська релігійна культура Вільна. Контекст доби. Осередки. Література та книжність (XVI – перша третина XVIІ ст.)».

VІ урочиста церемонія нагородження лауреата Міжнародної премії імені Івана Франка відбудеться 27 серпня у місті Дрогобичі. Захід проводить Міжнародний фонд Івана Франка за підтримки Європейського Союзу та Міжнародного Фонду «Відродження» в межах грантового компоненту проєкту EU4USociety та в партнерстві з Дрогобицькою міською радою.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ