Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У 2023 програма підтримки бізнесу на Львівщині на старті складає 50 млн грн

Підтримку планують надати близько 300 суб’єктам підприємницької діяльності та створити тисячу нових робочих місць.
Владислав Калинець та Степан Куйбіда (Фото: ЛОВА)

Як розповів керівник департаменту економічної політики Львівської ОВА Степан Куйбіда, програмою підтримки бізнесу у Львівській області на період воєнного стану на 2023 рік передбачене стартове фінансування – 50 млн грн.

У межах програми реалізовуватимуть три напрями підтримки бізнесу:

  • Надання безповоротної фінансової допомоги підприємствам, що здійснили переміщення та реєстрацію на територію Львівської області;
  • Ваучерна підтримка бізнесу;
  • Надання безповоротної фінансової допомоги на закупівлю обладнання підприємствам харчової, легкої, машинобудівної, деревообробної промисловості.

«Перше завдання програми дає можливість релокованому бізнесу за умови реєстрації на території Львівської області отримати фінансову допомогу в розмірі 100 тис. грн. Також при створенні не менше ніж 20 нових робочих місць під час воєнного стану сума фінансової підтримки подвоюватиметься і становитиме 200 тис. грн», – зазначив Степан Куйбіда.  

Також, завдяки активній співпраці із партнерами фінансова допомога, яку отримають релоковані підприємства, дублюватиметься фондом Western NIS Enterprise Fund інвестиційної компанії Horizon Capital.

«Тобто в сумі релоковане підприємство зможе отримати фінансову допомогу 200 або 400 тис. грн. Релокований бізнес може подавати заявку згідно з вимогами Програми у департамент економічної політики Львівської ОВА», – наголосив керівник департаменту.  

По другому завданні Програми «Ваучерна підтримка бізнесу» підприємства Львівської області зможуть отримати наступні види ваучерів:

- ваучери на маркетингові послуги (до 60 тис. грн);

- ваучери на сертифікацію продукції (до 100 тис. грн);

Також, цьогоріч запровадили нові види ваучерів на участь у закордонних виставково-ярмаркових заходах (до 100 тис. грн) та ваучери на перекваліфікацію працівників та присвоєння/підтвердження професійних кваліфікацій (до 30 тис. грн.). 

Частка власних витрат суб’єктів господарювання на отримання послуг у межах Ваучерної підтримки бізнесу  повинна становити не менше 30% суми від загальної вартості послуг.  Підприємствам, які хочуть отримати ваучерну підтримку, необхідно подати проєкт розвитку бізнесу і комерційну пропозицію згідно з вимогами Програми у департамент економічної політики Львівської ОВА.

По третьому завданні програми «Надання безповоротної фінансової допомоги на закупівлю обладнання підприємствам харчової, легкої, машинобудівної, деревообробної промисловості» виробничі підприємства харчової, легкої, машинобудівної, деревообробної промисловості Львівської області зможуть отримати фінансову допомогу в розмірі до 500 тис. грн на закупівлю обладнання.

Умовами для отримання такої фінансової допомоги є:

- створення не менше 5 робочих місць під час воєнного стану;

- підприємство має зареєстроване місцезнаходження на території Львівської області;

- має не менше 10 офіційно працевлаштованих працівників на момент подачі заявки;

- середня заробітна плата на підприємстві за попередні 6 місяців від дати подачі документів повинна становити не менше ніж 1,5 законодавчо встановленого розміру мінімальної заробітної плати в Україні;

- підприємство не має заборгованості із виплати заробітної плати та сплати податків;

- підприємство здійснює активну господарську діяльність неперервно не менше 24 місяців.

Частка власних витрат суб’єктів господарювання на закупівлю обладнання  повинна становити не менше 30% суми від загальної вартості обладнання.

Підприємству, яке відповідає цим вимогам, потрібно подати заявку і комерційну пропозицію згідно з вимогами Програми у департамент економічної політики Львівської ОВА.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ