Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У 7 дітей у дитсадку на Кіровоградщині зафіксовано спалах ротавірусної інфекції

Станом на 7 березня зафіксовано 8 хворих на ротавірусну інфекцію, пов’язаних між собою відвідуванням дошкільного навчального закладу №2 «Теремок» у місті Знам’янка Кіровоградської області. Відтак, захворіло 7 дітей із групи №6 закладу та бабуся, яка контактувала із хворою дитиною вдома. Про це інформує прес-служба Держсанепідслужби у Кіровоградській області.

Усі хворі перебувають на стаціонарному лікуванні, перебіг хвороби середньої важкості.

Функціонування групи  припинено з 9 по 12 березня 2016 року. Протиепідемічні, медичні та профілактичні заходи у вогнищах продовжуються, на 9 березня запланована  заключна дезінфекція у приміщеннях групи.

Спеціалістами лікувальної та санітарно-епідеміологічної служб проведені обходи контактних дітей та родин хворих, здійснено лабораторне обстеження 13 контактних, серед яких 10 дітей та 3 дорослих, які перебували в тісному контакті із захворілими.

У результаті у 3 зразках від здорових дітей виявлений антиген ротавірусу. Після медичного огляду контактних осіб до інфекційного відділення Знам’янської центральної районної лікарні госпіталізовано 2 хворих дітей з групи №6 із діагнозами ротавірусний ентерит.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ