Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Баштанці на Миколаївщині місцеві взяли в полон військових РФ і спалили комплекс "Панцир-С"

Мешканці міста Баштанка Миколаївської області змогли захопити російський зенітний ракетно-гарматний комплекс "Панцир-С". Крім того, цивільні роззброїли та взяли в полон кількох окупантів.

Про це у фейсбуці повідомив голова Миколаївської ОДА Віталій Кім.

Він зазначив, що у Баштанці, Снігерівці та інших населених пунктах у цьому районі проходили серйозні бої. Захисники України знищили частину техніки російських військ, іншу просто зупиняли люди в селах.

"Я захоплений і пишаюся кожним! Наші люди перегородили шлях техніки. Голими руками зупиняли! В Баштанці та Снігірьовці цивільні взяли в полон і роззброїли російських військових! Орки від них бігли кінно-пішим способом, покидали техніку, палили її", - розповів Кім.

У підсумку всі населені пункти залишаються під контролем ЗСУ і сил територіальної оборони.

Мер Дніпра Борис Філатов підтверджує випадок захоплення ворожого "Панцира-С".

"Сьогодні колгоспники з Баштанки, самі того не розуміючи, віджали і спалили новітній хвалений комплекс "Панцир-С" вартістю в 15 мільйонів доларів. "Народ-переможець" розбігався по українських полях як щури", - пише він у своєму Facebook.

Також повідомляється, що спочатку російські військові обстріляли з "Градів" райцентр Баштанка, перед тим як зайти в місто, але потім їм довелося втікати.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ