Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

У Білому домі прокоментували нагородження пілота рф, що зіштовхнувся з дроном США

Речник Білого дому з питань національної безпеки Джон Кірбі назвав пілота, який минулого тижня збив американський безпілотник, "ідіотом".
Джон Кірбі (Фото: REUTERS)

Коментар пролунав після того, як росія нагородила пілота за збитий безпілотник. Про це пише Washington Examiner

"Я не знаю жодної армії у світі, жодних військово-повітряних сил у світі, які б нагороджували пілота за те, що він збив безпілотник. Якщо це хоробрість, то, мабуть, у них інше її визначення. Це смішно. Це образливо", — сказав Кірбі, який у минулому був адміралом ВМС.

Речник додав, що немає уявлення, чому нагороду дали "пілоту, який, в гіршому випадку, зловмисно піддавав себе і майно США великому ризику, а в кращому  просто ідіоту".

Як повідомлялось, 14 березня російський винищувач Су-27 збив американський безпілотник MQ-9 Reaper. Бойовий літак пошкодив пропелер безпілотника, внаслідок чого той впав у Чорне море. У середу, 22 березня, міністр оборони рф Сергій Шойгу нагородив орденами мужності пілотів, які збили американський безпілотник.

За словами представника ВПС, безпілотник не підлягає відновленню, оскільки занурився занадто глибоко. Однак усі конфіденційні дані з безпілотника, включно з розвідувальними даними США, були стерті.

Видання пише, що росія заявила, що удар запобіг вторгненню американського БпЛА в російський повітряний простір. Американські офіційні особи стверджують, що безпілотник летів у міжнародному повітряному просторі й впав у міжнародних водах.


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ