Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Білорусі під час протестів затримали понад 360 людей

У Білорусі 23 вересня в різних населених пунктах зафіксовано 59 протестних акцій за участю близько 5 тисяч осіб, за добу затримані 364 людини, з них в Мінську — 252.

Про це повідомляє прессслужба МВС Білорусі, передає УНН.

“У Мінську групи громадян шикувалися в ланцюжки вздовж проїжджої частини, збиралися біля станцій метрополітену, торгового центру „Галерея“. О 19.00 на перетині пр. Переможців та ін. Машерова їх кількість склала близько трьох тисяч. Пізно ввечері в різних частинах міста групами від 10 до 50 осіб, а також особистим транспортом неодноразово блокувалася проїжджа частина. З метою припинення масових порушень громадського порядку з боку агресивно налаштованих осіб правоохоронці використовували спецзасоби і техніку”, — йдеться в повідомленні.

За даними МВС, у Вітебську на протести вийшли близько сотні людей.

“Учасники так званого мирного протесту масово виходили на проїжджу частину, блокуючи рух. На перехресті пр. Перемоги з пр. Будівельників невідомі розсипали металеві шипи. Протести набули агресивного характеру і супроводжувалися відкритими зіткненнями з органами правопорядку: камені і інші предмети, пристосовані для заподіяння тілесних ушкоджень, летіли в бік правоохоронців. Серед міліціонерів є постраждалі. Учасниками сутичок переважно були молоді люди у віці до 30 років”, — заявили в МВС Білорусі.

Додається, що до розгляду в суді справ про адміністративні правопорушення в місцях тримання затриманих знаходяться 320 людей.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ