Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Бродівському районі створили ще одну прийомну сім’ю

З метою забезпечення належних умов для зростання дитини в сімейному оточенні та захисту прав і законних інтересів, у родину влаштували хлопчика 2014 року народження, який є дитиною-сиротою. Про це розповів начальник служби у справах дітей Львівської облдержадміністрації Володимир Лис.

Прийомна сім’я пройшла курс підготовки кандидатів в опікуни, піклувальники, прийомні батьки та батьки-вихователі у Львівському обласному центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді і рекомендовані для включення до єдиного банку даних потенційних опікунів, піклувальників, прийомних батьків та батьків-вихователів.

Зазначимо, що на території Бродівського району функціонує 4 прийомні сім’ї, в яких виховується та проживає 8 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також 1 дитячий будинок сімейного типу, в якому виховується та проживає 9 дітей зазначеної категорії.

Прийомна сім'я - сім'я або окрема особа, яка не перебуває у  шлюбі, що  добровільно за плату взяла на виховання та спільне проживання від одного до   чотирьох дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Держава забезпечує пріоритет сімейного виховання та створює умови для їх розвитку, надаючи сім’ям, які приймають на виховання  дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування матеріальну та соціальну підтримку.

Якщо ви сім’я, або особа, маєте досвід виховання дітей і бажаєте подарувати своє тепло дітям, які залишились без батьківської опіки та стати батьками-вихователями звертайтеся до служби у справах дітей обласної державної адміністрації за телефоном (032) 235-44-56 та Львівського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (032) 261-09-42.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ