Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Червонограді санепідемстанція вивчає причини потрапляння вірусів у водомережу

У місті Червонограді продовжують моніторити стан питної води, і хоча останні проби (минулого і цього тижня) показують, що вода придатна для вживання, санепідеміологи шукають причину попадання рота-вірусів, які виявили у двох пробах із шести після госпіталізації чотирьох дітей до трьох років у інфекційне відділення ЧЦМЛ. Про це у коментарі „Гал-info” повідомила завідувач епідеміологічного відділу санепідемстанції міста Червонограда Людмила Гіль.
„Ми мусили визначити причини інфікування дітей (з 23 до 29 січня було госпіталізовано 13 дітей до 15 років), тому відпрацьовували можливі варіанти: досліджували воду, харчові продукти. Зробили шість проб води у місті на вірусологію у точках, де була зафіксована найвища захворюваність. Ми попередили МКП „Червоноградводоканал”, щоб підвищили вміст хлорки у воді. Наступні проби води показали відсутність вірусів”, – розповіла Людмила Гіль.
Вона зазначила, що наразі причини попадання вірусів у водомережу невідомі. „Ми будемо продовжувати відслідковувати стан води, інкубаційний період триває сім днів. Вивчаємо ситуацію, шукаємо причини. Вода у мережі постійно рухається, сама мережа розміщена у грунті, треба з’ясувати, чи віруси могли потрапити з землі”, – розповіла Людмила Гіль.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ