Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У день виборів голоси купуватимуть по 300 гривень – КВУ

Комітет виборців України (КВУ) прогнозує, що під час президентських виборів 17 січня будуть зафіксовані спроби підкупу виборців, хоча поки не спостерігаються масові пропозиції зі скупки голосів. За різними даними, за голоси виборців платитимуть від 100 до 300 гривень, – повідомила ТСН.

 

"За нашими даними, робота в цьому напрямку вже ведеться - людям обіцяють заплатити 100-150 грн", - стверджує голова КВУ Олександр Черненко.

 

У міліції ж чекають, що скупка голосів стане "хітом" нинішніх виборів. Технологія та сама - щоб отримати гроші, продавець свого голосу повинен пред'явити покупцеві фото на мобільний телефон свого бюлетеня. "Причому людина, в якої купують підпис, при голосуванні в кабінці має сфотографувати на мобілку не тільки потрібну строчку бюлетеня з відміткою, але й палець виборця, - розповів виданню "Сегодня" начальник одного з відділень міліції. - За це в першому турі обіцяють платити в середньому 300 грн. Розцінки в ході другого туру, швидше за все, виростуть удвічі".

 

А тим часом в Інтернеті повно оголошень на тему "продам свій голос". Причому є пропозиції як роздрібні - від трьох людей, так і опт - від 20-ти. Журналісти видання "Сегодня" зателефонували по декількох оголошеннях і виявилось, що люди не жартують. Киянин Олексій пояснює свою позицію так: "Я живу за містом, але прописаний у столиці. На бензин піде мінімум 100 грн. Ось і хочу ще й заробити. Упевнений, 500-700 грн - нормальна ціна за один голос".

 

Львів'янин Іван також не бачить нічого поганого у продажі голосу: "У політиків давно все схоплено. Безглуздо не брати з них приклад і самим не заробити. Думаю, 300-400 грн за один голос заплатять. Поки по моїх оголошеннях не дзвонили. Але з досвіду минулих років знаю, що за три-чотири дні до виборів телефон розриватиметься від дзвінків охочих купити наші голоси".

 

ТСН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ