Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Домі Франка відбудеться виставки творів Наталії Бугайової «Народ, що вгору йде»

У п’ятницю, 22 березня, у Домі Франка відбудеться відкриття виставки Наталії Бугайової «Народ, що вгору йде». Про це інформує ЛОР.

Виставка присвячена мужнім українцям, які від давніх часів виборювали і по сей день захищають незалежність і свободу України.

Художні твори Наталії Бугайової створені в авторській техніці ганчбинт. Ганчбинт – унікальна художня техніка, що має багатогранні можливості для творчості. Це техніка використання медичних бинтів, фарбованих бинтів у створенні художніх образів шляхом викладання на основу (текстиль, картон, скло і т.д.). Бинт дає глибину, витонченість про які можна тільки мріяти. Для нестримної уяви та фантазії художника цей, на перший погляд, простий нехитрий матеріал є потужним знаряддям творчості.

Наталія Бугайова народилася у Львові, закінчила ЛДІПДМ (нині – Львівська національна академія мистецтв) за спеціальністю моделювання костюма. Впродовж двадцяти років проживала у Луганську, де працювала провідним художником-модельєром у Луганському швейному підприємстві, де розробляла колекції жіночого верхнього одягу.

Стажувалася у Франції та Німеччині. 2003 року отримала диплом переможця в номінації «Краща промислова колекція» на Першому відкритому фестивалі «Текстиль і мода», у 2004 р. – диплом лауреата в номінації «Краща промислова колекція» (обидва у м. Донецьк). 2007–2020 рр. працювала художником-модельєром на швейних фірмах «Ролада» та «Крокус» у Львові.

З 2021 року розпочала творчу діяльність в авторській художній техніці ганчбинт – створення художніх творів з використанням медичних бинтів.

Початок о 16:00 (м.Львів, вул. Івана Франка, 150)

У день відкриття виставки вхід безкоштовний.

Оглядати виставку можна щодня з 10:00 до 17:00
 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ