Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У ДТЕК попередили, що в деяких регіонах світла може не бути кілька днів

Через масштабні пошкодження енергооб'єктів по країні наразі без світла перебувають до 40% споживачів. У багатьох районах світла може не бути по декілька днів.

Фото: Depositphotos

Про це в етері загальнонаціонального телемаратону повідомив директор компанії «ДТЕК» Дмитро Сахарук, передає Укрінформ.

«Ситуація наразі контрольована, але дуже складна. Росіяни завдали дуже серйозної шкоди об’єктам передачі, а це підстанції, які передають електроенергію з одного району в інший та через які заживлено багато областей у центрі та на заході. Було потрапляння в одну з наших ТЕС, яка припинила працювати через пошкодження», – повідомив Сахарук.

За його словами, станом на зараз близько 40% споживачів в Україні перебувають без світла. Нараз йдеться не про планові відключення, а про планові включення світла в окремих районах країни на незначний час. Іноді відключення світла можуть тривати декілька днів.

«На жаль, сьогодні ми можемо говорити не про планові відключення. По деяких районах, а їх багато, ми маємо говорити про планові включення. І кількість годин, на які може бути це планове включення, дуже незначна  2-3 години максимум»,  повідомив очільник ДТЕКа.

Як повідомляло Гал-інфо, сьогодні на Львівщині застосовують екстрені аварійні відключення, щоб стабілізувати ситуацію в країні. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ