Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У форму е-декларацій внесуть зміни

Національне агентство із запобігання корупції змінить форму електронної декларації про доходи, - прес-служба НАЗК.

У  Національному агентстві з питань запобігання корупції (далі – НАЗК) відбулася  робоча нарада, присвячена функціонуванню Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, зокрема практичним аспектам подання електронних декларацій.

Спільно з  народними депутатами з Комітету Верховної Ради України з питань запобігання і протидії корупції, представниками від Генеральної прокуратури України, Національного антикорупційного бюро України, Міністерства внутрішніх справ України, Національної поліції України, Міністерства юстиції України, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, Спеціальної антикорупційної прокуратури України та громадських організацій «Антикорупційний захист», «Антикорупційне бюро України», «Transparency International Ukraine», «Інститут розвитку самоорганізації населення» були обговорені юридичні, технічні та правові аспекти електронного декларування.

Зокрема, присутні на нараді проаналізували питання щодо технічних вимог форми декларації  осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, та відповідності форми чинному законодавству у зв’язку з потребою технічного корегування системи е-декларування.  Були висловлені претензії щодо деяких полів декларації та наголошено на потребі  визначення адміністратора Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (далі – Реєстр).

Учасники наради також обговорили питання відповідності форми електронного декларування як елемента доказовості у притягненні особи до кримінальної відповідальності та доведення умислу особи в ході відкриття провадження щодо неї.

Представниками Національної поліції наголосили на потребі термінового внесення змін до Закону «Про запобігання корупції» стосовно захисту окремих видів персональних даних членів сімей учасників АТО з метою гарантування їхньої безпеки.

Учасники зустрічі вирішили  спільно виробити зміни до форми декларації  осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, які будуть затверджені Національним агентством з питань запобігання корупції та зареєстровані в Міністерстві юстиції України найближчими днями. Відповідно до цього рішення, з метою усунення всіх критичних аспектів подання електронних декларацій, в найкоротші терміни буде здійснено технічне корегування форми е-декларації.

Нагадуємо, що згідно з рішенням Національного агентства від 18 серпня 2016 року № 1,  початком роботи системи декларування є 01 вересня 2016 року. Таким чином, для суб’єктів декларування, які займають відповідальне та особливо відповідальне становище, останнім днем подання за 2015 рік декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування,  є 30 жовтня 2016 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ