Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

У Формулі 1 може з’явитися безпілотний автомобіль безпеки

У Формулі 1 може з’явитися безпілотний автомобіль безпеки. Голова технічного департаменту FIA Марцин Будковскі вважає, що поява безпілотного автомобіля безпеки буде великим корок на шляху до дорожнього використання безпілотників. Повідомило видання Motorsport.com

Марцин Будковскі очолив технічний відділ FIA у березні цього року. Під час літньої перерви сезону Ф1 колишній аеродинамік Ferrari та McLaren в інтерв’ю Motorsport.com запропонував своє бачення майбутнього Формули 1.

Одна з найцікавіших ідей пов’язана з автомобілем безпеки і полягає в тому, щоб зробити його самокерованим.

«Ми обговорювали можливість запровадження безпілотного автомобіля безпеки, щоб просувати технологію, яка викликає певний скептицизм. Ми можемо довести, що вона може працювати», - пояснив Будковскі.

«Водій автомобіля безпеки більше не буде мати важливого значення, оскільки все виконуватиме комп’ютер, - додав він. – Але я проти перегонів безпілотних машин, оскільки це буде змагання інженерів, а не ентузіастів».

Можливо, польський фахівець не дуже задоволений чинним водієм автомобіля безпеки Берндом Майландером, але, на думку Будковскі, це допоможе просуванню безпілотної технології у повсякденному житті.

«Я бачу це як дуже цікавий дослід, який просуватиме технології вперед, але чи може привабити вболівальників повністю безпілотна Формула 1? Сумніваюсь у цьому. Безпілотний автомобіль безпеки та такі перегони, як Roborace, можуть бути чудовим шляхом для виявлення потенціалу нових ідей. Я аналізував ці проекти протягом кількох місяців, допоки не отримав пропозицію від Жана Тодта очолити технічний відділ FIA», - підсумував Марцин Будковскі.

https://ua.motorsport.com/

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ