Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У готелі на Львівщині виявили трансляцію російських телеканалів

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення зафіксувала факт ретрансляції російських програм у готелі "Вілла Алеся" у смт Східниця Львівської області та разом із правоохоронними органами здійснила роз’яснювальну співбесіду з представниками адміністрації цього закладу.
фото ілюстраційне

Про це інформує пресслужба Нацради.

Регулятор отримав скаргу від відвідувача готелю "Вілла Алеся" про трансляцію в цьому громадському закладі телепрограм "НТВ МИР", "ТНТ", "Россия 24" і "РТР Планета", щодо яких встановлено обмеження для розповсюдження на території України.

5 липня  2022 року працівник секретаріату представника Національної ради України у Львівській області спільно з фахівцями Управління протидії кіберзлочинам у Львівській області департаменту кіберполіції Національної поліції України відвідали готель і промоніторили програми в готельному номері.

Серед телеканалів, які мали змогу переглядати відвідувачі готелю, були російські "НТВ МИР" і "ТНТ", а також низка інших програм, які не внесені до Переліку іноземних програм, зміст яких відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення і законодавству України.

До відома керівництва закладу було доведено інформацію, що показ російських пропагандистських телеканалів є неприпустимим, бо не лише ображає громадян країни, в якій росія веде жорстоку війну, а й порушує вимоги чинного українського законодавства. Після цього ретрансляцію цих програм було негайно вимкнено.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ