Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У грудні Андріївська церква стане доступна для відвідування

Фото Міністерство культури
Фото Міністерство культури
Фото Міністерство культури
Фото Міністерство культури
1/2
У грудні 2020 року після майже п’яти років реставраційних робіт Андріївська церква стане доступною для відвідувачів. Про це повідомили 2 грудня у пресслужбі Міністерства культури та інформаційної політики України.

Як повідомив після відвідування храму і ознайомлення з ходом робіт Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко, відкриття відбудеться онлайн 12 грудня, а 13 грудня – у церкві пройде перша служба.

“Повністю відреставровано весь живопис, ікони та іконостас, почищено ліпнину й відшліфовано підлогу. Замінено інженерні мережі, проведені нові системи освітлення, опалення, подачі повітря, вікна. До речі, автентичний колір стін 18 століття завдяки комп’ютерному аналізу допомогли віднайти німецькі технологи. А перед затвердженням фінального кольору та пофарбуванням було зроблено 36 тестових викрасок”, - зазначив Міністр.

Він також підкреслив, що метою реставрації стало розкрити первісні рішення і бачення архітектора Франческо Бартоломео Растреллі, 320-та річниця з народження якого відзначається у цьому році.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ