Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У Харківській області відкрили найбільший в країні асфальтовий завод

Сьогодні, 24 квітня, в Харківській області запустили найбільший в країні асфальтобетонний завод, повідомили в Укравтодорі.

У смт. Дергачі Харківської області компанія «Автомагістраль-Південь» ввела в експлуатацію найпотужніший в Україні асфальтобетонний завод. Він став виробничою базою для виконання робіт на об’єкті поточного середнього ремонту автомобільної дороги державного значення Р-46 Харків – Охтирка у Харківській області. Дорожньо-будівельний матеріал, вироблений на новому заводі, буде спрямований також на влаштування асфальтобетонного покриття на трасах М-03 Київ-Харків-Довжанський та Т-2104 Харків-Вовчанськ.

Сума інвестицій в нове виробниче підприємство склала понад 2,5 млн. євро. Підприємство оснащено сучасною лабораторією - як вхідного контролю поставленої сировини, так і контролю за якістю виробленого асфальтобетону.

Славомір Новак, керівник Державного агентства автомобільних доріг України: «Мені дуже приємно, що ремонтно-будівельні роботи в Україні набувають інших темпів, іншого обсягу та іншої якості. Нова виробнича база дозволить здійснювати будівництво та ремонт доріг з використанням найсучасніших технологій, найкращих матеріалів, причому в умовах досить обмежених термінів реалізації проектів.

Важливим у розвитку дорожньої галузі є не тільки забезпечення нового рівня комфорту для користувачів доріг, але й створення нових робочих місць».

Зокрема, тільки ця компанія в рамках реалізації проектів створить близько 1000 робочих місць по всій країні. До роботи залучаються молоді інженери, рівень оплати праці яких становить 30 000-40 000 грн на місяць.

«Ми запускаємо 14-ий власний асфальтобетонний завод в Україні і п'ятий завод італійської фірми Marini Fayat Group, яка є лідером з виробництва асфальтобетонних заводів в Європі. Завдяки будівництву нового заводу ми зможемо щогодини робити до 320 тонн асфальту, а це понад 3500 тонн в робочу зміну, що на сьогоднішній день є рекордним показником для аналогічних підприємств в Україні», - зазначив Микола Тимофєєв, генеральний директор компанії «Автомагістраль-Південь».

Роботи по всій протяжності траси Р-46, а це близько 80 км, а також ряду ділянок автомобільних доріг М-03 і Т-2104 - планується завершити до осені цього року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ