Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Хмельницькому припинили право користування землею громадам УПЦ (МП)

Депутати Хмельницької міської ради сьогодні, 4 квітня, на позачерговій сесії припинили право користування земельними ділянками релігійним організаціям, що належать до УПЦ (МП).
Фото: Хмельницька міська рада

Як повідомило Суспільне, мова йде про 13 земельних ділянок, що перебувають у власності громади, зокрема і Свято-Покровський кафедральний собор, де другого квітня сталась сутичка між священниками й колишнім військовим.

Таке рішення ухвалили одноголосно 38 присутніх депутатів. Всі рішення сьогодні, перед пленарним засіданням, розглянули на земельній комісії, розповів Суспільному голова комісії Сергій Болотніков.

Ще шість земельних ділянок перебувають в приватній власності релігійних громад, на них міська влада впливу не має. Ще три — на території інших установ, це, зокрема, Міжрегіональна академія управління персоналом та Хмельницька обласна лікарня. Про це розповів Хмельницький міський голова Олександр Симчишин. За його словами, міська рада поверне право на користування земельними ділянками громадам за умови, якщо ті перейдуть до ПЦУ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ