Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У Ходорівській ОТГ реалізують проектів на 20 млн грн

У найбільшій на Львівщині Ходорівській об’єднаній територіальній громаді у 2017 році буде реалізовано різних проектів на близько 20 мільйонів гривень. Про це повідомили у львівському Офісі реформ.

За рахунок коштів субвенції з державного бюджету місцевим громадам на формування інфраструктури Ходорівська ОТГ реалізовує 4 проекти на загальну суму майже 9 мільйонів гривень.  

Як розповів заступник голови Ходорівської ОТГ Ярослав Костур, найбільше з цих коштів перепаде Ходорівській міській лікарні. Для неї закуплять медичне обладнання на суму 2995,292 тис. грн., реконструюють покрівлю на загальну суму 1036,439 тис. грн. ( в т.ч. коштів субвенції – 862,692 тис. грн..,  коштів місцевого бюджету 173,747 тис. грн.), здійснять капітальний ремонт покриття території Ходорівської міської лікарні на загальну суму 995,016 тис. грн.

Окрім того, за кошти інфраструктурної субвенції у громаді куплять екскаватор-навантажувач МТЗ та два спецавтомобілі МАЗ по збору та вивезенню побутових відходів на загальну суму 4126,00 тис. грн.

Також Ходорівська ОТГ може похвалитися відмінним результатом участі в обласному конкурсі мікропроектів – їх ходорівчани виграли аж 9. Субвенція з обласного бюджету  на реалізацію цих мікропроектів складає 1 млн 449 тис., а загалом з усіх джерел на їх реалізацію буде спрямовано майже 3 млн грн.

Це такі проекти:

капітальний ремонт фасаду Ходорівської ЗОШ І-ІІІ ступенів №3 імені Героя України Романа Точина; загальна вартість проекту 399,253 тис. грн., в тому числі кошти обласного бюджету 198,0 тис. грн., кошти міського бюджету – 108,837 тис. грн., інші джерела ( в тому числі спонсорські кошти) – 92,416 тис. грн.;

утеплення фасаду ЗОШ у селі Вибранівка;

ремонт покрівлі Бортниківської амбулаторії;

заміна вікон у Ходорівській міській лікарні;

заміна вікон у Піддністрянівському НВК, Дев’ятниківській ЗОШ, Вербицькій ЗОШ, придбання 20 комплектів учнівських меблів у Вовчатицьку ЗОШ;

влаштування огорожі стадіону «Промінь» в селі Чорний Острів.

За словами Ярослава Костура, Ходорівська ОТГ активно співпрацює з народним депутатом Андрієм Котом. За його сприянням ОТГ намагається

покращити якість питної води, зменшити енерговитрати і забезпечити якісною водою місто Ходорів і прилеглі населені пункти. Цього року на це залучено 5 млн грн., за які буде влаштовано свердловини у селі Садки, проведено водопровід Садки-Ходорів та каналізовано вулиці Шевченка і Рильського у місті Ходорові.  

Ще 2.3 млн грн Ходорівська ОТГ додатково залучила на освіту, яка у громаді є у пріоритеті. За ці кошти закуплять шкільний автобус, рекуператори газу, інтерактивні дошки, енергоощадні лампи для зменшення енерговитрат.

Також громада залучила кошти Європейського союзу для модернізації Центру надання адміністративних послуг у розмірі  1 млн 489 грн. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ