Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У хворого львів'янина Юрчика Плішки, якому збирали кошти на операцію, втретє стався рецидив

Варта1
Варта1
Варта1
Варта1
1/2
У хворого на лейкемію Юрчика Плішки, якому ледь не цілою Україною збирали кошти на операцію у Італії, втретє стався рецидив. Про це повідомляють у спільноті Варта1 на Facebook.

Юрчику Плішці  медики поставили жахливий діагноз: гострий лімфобластний лейкоз (ранній ізольований кістково-мозковий рецидив).

У серпні 2016 хлопчик, разом із батьками, вирушив на лікування у італійську клініку, м.Трієст. 

Юрчику було проведено ряд хіміотерапій, а згодом  трансплантацію кісткового мозку. Здавалося, що все йде за планом і зовсім скоро малюк покине лікарняну палату, проте хвороба повернулася втретє.

“Є новини, але не такі, як ми очікували і на які так сподівалися. Огляд після пересадки, аналізи, контроль, добре самопочуття – нічого не віщувало сумнівів, що все йде на покращення, але в нашої малечі стався рецедив. Пункція показала чимало ракових клітин (40%)”,- повідомляє у соціальних мережах волонтер Мар’яна Підгурська.

Італійські медики дають надію на одужання та  наполягають на проведенні повторної трансплантації. Цього разу донора кісткового мозку стане мама Юрчика.

“Відсотки на успіх менші, але це чи не єдиний варіант, який пропонують медики. Звичайно, це не буде скоро, потрібно знову проходити хіміотерапію та серйозну підготовку, часу втрачати не можна. Все мало б відбутися до травня (попередньо так планується). 

Ми просимо зрозуміти ситуацію, надалі писати новин не будемо. Мама весь час перебуватиме у лікарні з Юрою. Підготовка до трансплантації стосується обох”, йдеться у повідомлення.

Небайдужих просять молитися за здоров’я та швидке одужання дитини.

Як писало Гал-інфо, Юрчик хворіє з 2014 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ