Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

У Кам’янках на Тернопільщині відновили пам’ятник Ярославові Стецьку

У селі Кам’янки Підволочиського району на Тернопільщині відновили пошкоджений восени минулого року пам’ятник Ярославові Стецьку. Про це Гал-інфо повідомив власкор у Тернопільській області.

Кошти на відновлення пам’ятника пожертвували львівський підприємець, виходець із Кам’янок Ігор Чуба, екс-голова Львівської обласної ради Мирослав Сеник та ще кілька вихідців з села, які мешкають нині у Львові.

Пам’ятник відновили у тій же майстерні, в якій його зробили у 1995 році.

Виступаючи на офіційному відкритті пам’ятника, яке відбулося у неділю, 16 січня, Ігор Чуба зазначив, що занадто мало уваги приділили акту вандалізму, в той час як за підірваний пам’ятник Сталіну в Запоріжжі масово арештовують націоналістів.

На відкритті буди присутні представники місцевої влади, священики УАПЦ та УГКЦ відслужили молебень. Тиждень перед тим пам’ятник особисто проінспектував голова Тернопільської ОДА Валентин Хоптян, який ще недавно очолював Підволочиський район.

Нагадаємо, пам’ятник зруйнували в ніч проти 28 вересня 2010 року. В обласному центрі тоді ж розбили меморіальну дошку його жінці Ярославі Стецько, та полковнику УПА Омеляну Польовому.

Правоохоронці заявили що вандалами були місцеві наркомани.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ