Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Канаді збудують космодром для запуску українських ракет

У віддаленому канадському містечку Кансо на узбережжі Атлантичного океану з’явиться космодром, де запускатимуть українські ракети «Циклон 4М». Про це повідомили у компанії Maritime Launch Services, пише СВС News.

«Базована у Галіфаксі компанія, яка є об’єднанням трьох американських фірм, сподівається з 2022 року запускати у космос по вісім ракет щорічно», - йдеться у матеріалі.

Кансо було обрано серед 14 інших можливих локацій майбутнього космодрому по всій Північній Америці. «За словами директора Maritime Launch Services Джона Ізела, сумарний кошторис побудови космодрому, запуску першої ракети та реклами буде на рівні 300 млн дол», - зазначає СВС.

При цьому ціна запуску одного ракетоносія з вантажем 3 тонни для клієнтів складе близько 60 млн дол. Українські ракети дозволять запускати в космос супутники та інше необхідне обладнання.

Якщо компанії вдасться втілити свої плани у життя, то вона стане власником єдиного комерційного космодрому в Канаді. Наразі Maritime Launch Services оформляє необхідні документи для початку будівництва.

Додамо, що розробником «Циклон 4М» є завод «Південмаш» у Дніпрі. Ракета вже має на своєму рахунку велику кількість успішних запусків, зокрема за програмою «Морський старт» у Бразилії.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ