Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У кандидата від «Слуги народу» знайшли ізраїльський паспорт. ЦВК проводить перевірку

Кандидата від президентської партії «Слуга народу» Олександра Куницького звинуватили у тому, що він має громадянство Ізраїлю, через що він не може брати участь у виборах. Центрвиборчком проводить перевірку, сам кандидат інформацію про другий паспорт заперечує.

Радник глави ЦВК Олександр Остапа заявив, що комісія має інформацію про наявність громадянства Ізраїлю у Куницького, передає Громадське.

«Наразі у ЦВК є всі доказові документи. Зараз проходить дослідження. Коли його буде завершено, буде ухвалено відповідне рішення», — сказав він.

Щодо того, скільки триватиме перевірка, Остапа відповісти не зміг.

Раніше народний депутат Андрій Денисенко оприлюднив знімки нібито ізраїльського паспорту Куницького і розповів, що того в 2015 році депортували з України за порушення прикордонного режиму. Також депутат стверджує, що в 2019 році Куницький 5 разів був у Росії, і українсько-російський кордон він перетинав саме за паспортом Ізраїлю.

Видання «Цензор.нет» також повідомляє про наявність у кандидата від «Слуги народу» другого паспорту.

Куницький балотується в Раду на 169-му мажоритарному окрузі в Харкові, де зокрема йде в депутати й чинний депутат Олександр Грановський, якого називали «куратором» судової та прокурорської системи від адміністрації екс-президента Петра Порошенка.

Сам Куницький заперечує наявність у нього паспорту Ізраїлю, він називає інформацією про це кампанією з його дискредитації, організованою Грановським.

«Велика кількість ЗМІ відпрацьовує гроші Грановського з дискредитації моєї особи», — сказав він.

Зазначимо, що Куницькй є членом «Дорожнього контролю», він відомий у ньому як Zpsanek.

Нагадаємо, після повернення олігарха Ігоря Коломойського в Україну, його кортеж тричі приїжджав до маєтку Тимошенко і побував у Грановського. І Коломойський, і Грановський заперечують, що проводили зустріч.

А наприкінці травня Грановський вийшов з партії «Блок Петра Порошенка» та заявив про «самостійний політичний шлях».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ