Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Каталонії поліція закрила склад зі скриньками для референдуму

Барселонська поліція опечатала склад, у якому, як повідомляють, зберігаються виборчі скриньки, оскільки Іспанія прагне перешкодити референдуму про незалежність Каталонії, - BBC Україна.

Міська поліція, Guàrdia Urbana, таким чином виконала розпорядження прокурорів не допустити голосування в запланованому на неділю референдумі.

Близько 16 000 школярів і студентів влаштували демонстрацію в Барселоні на підтримку референдуму.

Іспанія надіслала до Каталонії тисячі додаткових поліцейських. Мадрид виключив можливість переговори про голосування, яке він вважає незаконним.

Близько 10 мільйонів виборчих бюлетенів заарештовано, а веб-сайти, які мали інформувати про результати референдуму, були закриті.

Джерело поліції повідомило каталонській щоденній газеті La Vanguardia, що поліція не допустить жодної спроби вивезти виборчі скриньки зі з складу Calle Perú.

Президент Каталонії Карлес Пучдемон повідомив каталонців через Twitter , як їм проголосувати і знайти виборчу дільницю за допомогою спеціального додатка.

Тим часом мер Барселони Ада Колау закликала Європейську комісію втрутитися у протистояння між Каталонією і урядом Іспанії, написавши статтю в британському часописі Guardian.

Вона звинуватила Мадрид у тому, що він дозволив давньому питанню каталонського суверенітету перетворитися з внутрішнього диспуту на європейський конфлікт.

BBC Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ