Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Каталонії страйкарі заблокували більше 50 автошляхів

У Каталонії розпочався регіональний страйк, заблоковані більше 50 автошляхів, зокрема автобани, а також залізничні шляхи, передає УНН з посиланням на DW.

Страйкарі заблокували автомобільні та залізничні шляхи, а також ключові автобани. Загалом у Каталонії заблоковано понад 50 шляхів. Наразі достеменно невідомо, скільки людей не змогли потрапити на роботу через акції. Деякі протестувальники вийшли на вулиці під прапорами Каталонії та з банерами, що закликають звільнити заарештованих членів розпущеного каталонського уряду.

Зазначається, що формально профспілки закликали людей відстоювати свої трудові права у зв'язку з тим, що Мадрид вирішив полегшити вихід бізнесу з Каталонії - перенесення штаб-квартир компаній до інших регіонів. До того ж, іспанське законодавство забороняє влаштовувати страйки з політичних мотивів.

Дві головні профспілки Іспанії - CCOO та UGT - акцію не підтримали. Порівняно з масовим страйком, який відбувся в Каталонії 3 жовтня - після референдуму про незалежність від Іспанії, - у Барселоні до акцій приєдналися менше людей.

УНН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ