Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У кінці травня очікується візит до Львова Президента Німеччини

Ключові питання, що стосуються сучасного стану розвитку регіону обговорили очільники Львівщини під час зустрічі із постійним заступником Надзвичайного і Повноважного Посла Федеративної Республіки Німеччина в Україні Вольфгангом Біндзайлeм вчора, 14 травня. Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної ради.

Йшлося, зокрема про те , що Львівщина на сьогодні є лідером позитивних змін у державі. Як зауважив перший заступник голови Львівської обласної ради Андрій Білоус, багато прогресивних речей, які створюються в області згодом поширюють на інші території. «Хочу наголосити також, що ми бачимо велику перспективу щодо налагодження партнерських контактів із німецькими неурядовими організаціями, фондами. У нас є уже позитивний досвід такої співпраці, зокрема з Фондом Конрада Аденауера, GIZом. Необхідно продовжувати цю роботу», - зауважив перший заступник голови облради.

Окрім того, Андрій Білоус розповів про політичну ситуацію в регіоні та роботу обласного парламенту. «Незважаючи на те, що в облраді присутні 9 фракцій, нам вдається знаходити консенсус та ухвалювати важливі для розвитку регіону рішення. За час нашої каденції та спільної роботи з облдержадміністрацією нам вдалося створити позитивний інвестиційний клімат, забезпечити безпеку в регіоні, налагодити діалог із бізнесом та знизити рівень корупції», - розповів він.

В свою чергу постійний заступник Надзвичайного і Повноважного Посла Федеративної Республіки Німеччина в Україні Вольфганг Біндзайль запевнив у повній підтримці з боку німецького уряду України у її прагненні стати повноправним членом ЄС, боротьбі за територіальну цілісність, а також побажав розвитку та здійснення важливих реформ, щоб стати успішною та незалежною від зовнішньо-політичних впливів країною. «Наші стосунки будуть посилюватися і незважаючи на те, що Україну очікують виборчі баталії, бажаю вам ставати ще більш сильними та успішними», - наголосив Вольфганг Біндзайль.

Як відомо, Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр відвідає Україну для зустрічей із владою 29 травня 2018 р., а 30 травня запланований його візит до Львова. Крім того, МЗС доручено до липня домовитися з німецькою стороною про візит в Україну федерального канцлера Німеччини Ангели Меркель і міністра закордонних справ Хайко Мааса.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ