Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Кіровограді разом із місцевими виборами пройде референдум про перейменування міста

У Кіровограді разом із місцевими виборами пройде референдум про перейменування міста. Жителям Кіровограда запропонують сім варіантів вибору нової назви обласного центру, - Еспресо.TV.

Згідно із законом про декомунізацію до 21 листопада містяни мають визначитися із новою, не пов’язаною із більшовиком Кіровим, назвою для міста. Однак до єдиної думки щодо майбутньої назви у місті так і не дійшли.

Крапку в дискусії має поставити загальноміське опитування. Кіровоградцям пропонують обрати із сімох назв: Благомир, Ексампей, Єлисаветград, Златопіль, Інгульськ, Козацький, Кропивницький.

"Після того, коли ми опитаємо, і буде декілька назв таких, котрі посядуть перші місця, тоді вже будемо визначатись на сесії і направляти до Верховної Ради пропозиції щодо перейменування. Але я був і залишаюся на позиції того, що назву місту дадуть мешканці міста, які в ньому проживають", - заявив секретар міськради Іван Марковський.

Як повідомлялося, через імовірне перейменування для Дніпропетровська та Кіровограда зареєстрували нові домени.

Варто наголосити, що згідно із законом "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні і заборону пропаганди їхньої символіки", регіональні органи влади до 21 листопада поточного року зобов'язані провести громадські слухання та подати на розгляд Верховної Ради пропозиції про перейменування населених пунктів, що мають символіку тоталітарного режиму.

Серед обласних центрів України змінити свою назву можуть два міста: Кіровоград, який отримав назву за іменем російського революціонера Сергія Кірова, і Дніпропетровськ, названий на честь голови Всеукраїнського Центрального виконавчого комітету Григорія Петровського. 

Еспресо.TV

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ