Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Коломиї вандали осквернили пам’ятні хрести на польському цвинтарі

1/2
Невідомі вандали сплюндрували оновлені бетонні хрести на цвинтарі в Коломиї в Івано-Франківській області, де спочивають польські полонені періоду польсько-української війни 1918 року. Про це у середу, 7 листопада, повідомили представники місцевої польської громади, передає Польське Радіо.

За їхніми словами, 27 жовтня на цвинтарі встановили 200 нових освячених хрестів. У ніч з неділі на понеділок (з 4 на 5 листопада) невідомі повалили десятки нових пам’ятних знаків польським воякам. Декілька з них розтрощили. Представники польських організацій повідомили про акт вандалізму поліцію і Службу безпеки України.

Поліція в Івано-Франківській області порушила кримінальне провадження за хуліганство, однак винних в оскверненні пам’ятних хрестів поки не встановили. Міська влада вже відновила частину хрестів та упорядкувала терен.

Зруйновану частину цвинтаря відновили у зв’язку із 100-річчям незалежності Польщі. Там спочивають польські полонені польсько-української війни та поляки з табору інтернованих у приміській зоні Косачів, котрі загинули у 1918-1919 роках.

Польська громада Коломиї наголосила, що міжконфесійних чи міжнаціональних конфліктів у місті немає. Місцеві припускають, що руйнування польських могил може бути провокацією.

Польське Радіо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ