Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Ковелі успішно провели операцію на відкритому серці 78-річній пацієнтці

У Ковельському МТМО успішно провели операцію на відкритому серці 78-річній пацієнтці, вперше імплантувавши біологічний клапан.
фото - Ковель медіа

Про це інформує Ковель Медіа.

Зважитися на операцію на відкритому серці у 78 років може не кожен. Проте невтішний діагноз – аортальний стеноз, не залишив вибору Галині Григорівні Корнійко з Рівненщини. Вона довірила своє життя лікарям Ковельського МТМО.

Пацієнтка не погоджувалася на операцію, аж поки не потрапила до лікарні з набряком легень. Супутні хвороби з віком призвели до проблем із серцем. Упродовж тижня лікарі кардіохірургічного центру стабілізували стан хворої. Було прийнято рішення про проведення відкритої операції на серці: протезування аортального клапану біологічним протезом. Але цьому передувала ще одна операція – аортокоронарне шунтування судин серця (реваскуляризація міокарда).

До речі, у старшій віковій групі пацієнтам показана транскатетерна імплантація аортального клапану TAVI. З ініціативи генерального директора Валентина Вітра медичне об’єднання придбало два таких клапана спеціально для хворих з аортальним стенозом.

Зважаючи на ймовірну летальність, у даному випадку вирішили імплантувати біологічний клапан. Такий протез нещодавно з’явився в Україні і лише цьогоріч у світі. Наші лікарі успішно провели операцію 78-річній пацієнтці, вперше імплантувавши біологічний клапан! Нині вона почувається добре і готується до виписки з лікарні.

І ще трішки деталей про операцію. Заміна ураженого клапана на відкритому серці проводилася під загальною анестезією (лікарі застосували регіональну провідникову анестезію у грудному відділі хребта, що полегшило післяопераційний період). Серце хворої було підключене до системи штучного кровоообігу. Загальний час перебування в операційній – 8 годин (6 із них тривала операція). Три доби пацієнтка провела у відділенні інтенсивної терапії. Далі продовжила лікування у кардіохірургічному центрі.

Галина Григорівна від щирого серця дякує за врятоване життя лікуючому лікарю-кардіологу Ользі Танській, кардіохірургу Володимиру Танському, анестезіологам Анатолію Бондарчуку та Андрію Гусці, а також генеральному директору Валентину Вітру та медичному персоналу лікарні за професіоналізм, турботу, дбайливе ставлення та доброзичливу атмосферу, яка сприяє одужанню.

Вкотре пишаємося успіхами лікарів Ковельського МТМО! Пацієнтці бажаємо швидкого відновлення!

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ