Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У Кремлі хочуть, щоб санкції проти Росії протрималися довше

Глава адміністрації президента РФ Сергій Іванов заявив, що Росія негайно прийме зустрічні кроки, якщо санкції проти неї будуть скасовані.

"Якщо санкції скасують, ми відразу ж скасуємо і контрсанкціі. Це зрозуміло", - сказав Іванов в інтерв'ю програмі "Вести в субботу" в ефірі телеканалу "Россия 1" (ВДТРК), яке вийшло на Далекому Сході, передає "Інтерфакс".

При цьому він підкреслив: "Особисто я хотів би, щоб санкції проти нас протрималися довше, а не швидше були зняті. Це моя особиста думка".

За його словами, "збиток від санкцій у нас стає все менше і менше, тобто санкції не працюють".

"Я роблю висновок: раз не працюють, то логічно говорити про те, що їх треба зняти", - сказав глава кремлівської адміністрації, коментуючи висловлювання іноземних гостей на петербурзькому економічному форумі на користь зняття санкцій з РФ.

Іванов звернув увагу на те, що "в сучасному світі взагалі санкції не працюють ніякі". "Вони, до речі, і проти Ірану не спрацювали так, як хотіли їх автори, це вже історичний факт", - підкреслив він.

На думку керівника адміністрації президента РФ, Росія поступово злазить з "нафтової голки". "На сьогоднішній день дві третини доходів бюджету не нафтогазові. Це мало, але це колосальний прогрес", - зазначив він.

На питання журналіста, чи означає це, що Росія "злізла з нафтової голки", він відповів: "Ми на шляху до цього, я б так сказав акуратніше (...), і все це багато в чому завдяки санкціям".

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ