Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Криму судять селянина, який вивісив прапор України

У суді селища Роздольне на півночі Криму слухається кримінальна справа проти українця Володимира Балуха. Проблеми у нього почалися після того, як він вивісив на своєму будинку прапор України. Про це йдеться у статті "Новой газеты".

44-річний хлібороб Володимир Балух живе на околиці села Сріблянка, що за 18 кілометрів від найменшого районного центру Криму — селища Роздольне.

В грудні 2013 року, з початком Майдану, Володимир вивісив на даху свого будинку український прапор. Прапор України Балух вивісив і після анексії Криму Росією.

"Це приєднання я не визнаю. Навіть паспорт російський собі не став робити. Намагався жити, як раніше: обробляв свої 45 гектар пшениці та вівса і продавав", – сказав кримчанин. Він пояснив, що зібраного врожаю вистачає тільки на життя.

У квітні 2015 року до нього в будинок вперше прийшли ФСБшники, Володимир був у цей час у друзів і вирішив сховатися, через 11 днів повернувся додому.

За 10 днів силовики були у його матері 4 рази: її будинок був перевернутий догори ногами. Із "бунгалом" (будинок Володимира – ред.) - та сама історія. Прапор України зірвали.

Дружина повідомила Володимиру, що його підозрюють у крадіжці запчастини до трактора. За версією слідства, про крадіжку Балух нібито сам розповів в пельменній за чаркою випадковій людині.

Наступного разу до нього прийшли вже за півроку – 14 листопада. Тепер його звинуватили у крадіжці автомобіля ВАЗ, про що він нібито знову ж розповів в пельменній.

Слідчі увірвалися до нього в будинок.

"Тому почали бити: по нирках і по голові. Два рази по голові вдарили явно не рукою. Я обм'як. Витягли зі спальні в кальсонах і матросці. В коридорі засунули в калоші і потягли до машини. Там поклали на заднє сидіння. А я відчуваю, що руки сильно наручниками стягнули. Попросив: "Попустіть хоч наручники". І вони попустили ось таким чином: витягли з машини, кинули на землю, і один поставив мені ногу на голову, а два інших щось з наручниками зробили і стало легше", - розповів Балух.

Обшук у його будинку ні автомобіля ВАЗ-2106, ні навіть слідів від нього не виявив. В результаті справу порушили за статтею 319 КК РФ "Образа представника влади": покарання за неї не жорстке — до року виправних робіт, а ось довести невинність — практично неможливо.

Зараз триває суд.

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ