Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Криму вирішили порахувати "мігрантів" з України

В анексованому Росією Криму хочуть провести на півострові "перепис мігрантів" із України. Як заявив представник окупаційної влади Сергій Аксьонов, це дозволить планувати фінансування сфер охорони здоров'я й освіти.

"Сьогодні нам потрібно перепис мігрантів провести. У нас на території республіки, за попередніми оцінками, до 250 тисяч громадян України. Частина з них утекли від війни чи з інших об'єктивних причин приїхали", - цитує його ТАСС.

"Це навантаження на всі наші об'єкти інфраструктури, на систему охорони здоров'я, освіти", - сказав Аксьонов журналістам.

"Робити це ми будемо й далі, але масштаб біди треба порахувати, уточнити й визначити джерела фінансування", - додав Аксьонов.

10 листопада "Рада міністрів" Криму створила спеціальну робочу групу з питань удосконалювання системи управління міграційними процесами. Її очолили "віце-прем'єр" Євгенія Бавикіна й "міністр курортів і туризму" Сергій Стрельбицький.

Як сказано в пояснювальній записці до документа, групу створено для адаптації мігрантів, інтегрування їх в "єдине правове й культурне поле Російської Федерації".

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ