Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Києві обговорили питання розвитку мовної підготовки у секторі національної безпеки

27 листопада 2018 року у Національному університеті оборони України розпочалася Науково-методична конференція з питань розвитку мовної підготовки у секторі національної безпеки та оборони України за участі представників Бюро міжнародної мовної координації НАТО. Про це проінформували у прес-службі Національного університету оборони України.

Конференція проводиться у рамках Індивідуальної програми партнерства між Україною та НАТО на 2018 рік та Імплементаційної програми Робочого плану Військового комітету Україна-НАТО на 2018-2019 роки.

Захід за участі представників Бюро міжнародної мовної координації НАТО (BILC) в університеті проводиться сьомий раз і вже став традиційним. Конференція триватиме три дні. В ній братимуть участь представники Збройних Сил України та сектору безпеки і оборони України.

Відкриття конференції відбулося начальником відділу державного замовлення, організації мовної підготовки та навчання іноземних фахівців Департаменту військової освіти, науки, соціальної та гуманітарної політики Міністерства оборони України Анатолієм Абросимовим та начальником навчально-наукового центру іноземних мов Національного університету оборони України імені Івана Черняховського полковником Гребенюком Михайлом Володимировичем. Доповідачами було зазначено, що захід такого рівня має суттєве значення для розвитку мовної підготовки в ЗС та інших силових структурах України в цілому.

В конференції беруть участь досвідчені іноземні фахівці з Бюро міжнародної мовної координації НАТО (BILC): секретар BILC пані Емілія Нешева Emilija Nesheva (Республіка Болгарія), начальник мовного центру збройних сил Республіки Словенія пані Бранка Петек Branka Petek, а також офіцер відділу військової освіти та індивідуальної підготовки Стратегічного командування НАТО з трансформації полковник Валерій Чуркін (Збройні Сили України).

Особливе значення ця конференція має для представників наукового центру мовного тестування Університету, оскільки цей підрозділ є єдиним, що розробляє мовні тести за стандартом НАТО STANAG 6001 для вищих військових навчальних закладів МО України, де проводяться курси іноземних мов.

Результатом конференції буде підвищення кваліфікації фахівців з мовної підготовки ЗС України та сектору національної безпеки та оборони України відповідно до вимог мовного стандарту НАТО STANAG6001.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ