Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Києві презентували результати та плани проекту "Карта професій"

8 квітня Мінмолодьспорту спільно з Міносвіти, CSR Ukraine та Центром ʺРозвиток корпоративної соціальної відповідальностіʺ презентували результати проекту про свідомий вибір професії у школі – ʺКарта професійʺ – за 2018 рік, - інформує прес-служба Мінмолодьспорту.

ʺМи всі знайомі з проблематикою профорієнтації молоді. Добре знаємо, який відсоток молодих людей виїздить за кордон. Налагодженні консолідованих зусиль на рівні Міністерств у співпраці з громадськістю та приватними компаніями дасть змогу українській молоді обрати ту роботу, яка є актуальною і ближчою їйʺ, - зауважив заступник Міністра молоді та спорту Микола Даневич на початку прес-конференції, що проходла в ІА ʺУкрінформʺ.

Як свідчать підсумки соціологічного дослідження ʺМолодь України–2018ʺ, 50% молоді працюють не за фахом, а майже третина молоді має бажання змінити професію. Тож є потреба у проведенні якісної профорієнтаційної роботи серед молоді, починаючи зі школи.

Планом пріоритетних дій Уряду на 2019 рік передбачено завдання Мінмолодьспорту у співпраці  з МОН, Мінсоцполітики, Державною службою зайнятості та центром ʺРозвиток корпоративної соціальної відповідальностіʺ стосовно поширення інформації серед молоді про наявні в Україні можливості з метою її ефективного працевлаштування (профорієнтаційні тести, різні професії, тощо).

Для здійснення ефективної роботи у цьому напрямі, потрібно враховувати потребу ринку. З цією метою Мінмолодьспорту разом з Центром ʺРозвиток корпоративної соціальної відповідальностіʺ та Фондом народонаселення ООН в Україні у 2016 році запровадили ініціативу Пакт заради молоді-2020. Так, станом на сьогодні компанії-підписанти Пакту створили 596 нових партнерств між бізнесом та освітнім сектором.

За словами координатор Career Hub, CSR Ukraine Тараса Деркача, ʺБесіди про кар’єруʺ є досить популярними серед школярів та викликають в них живий інтерес. Він представив присутнім результати проекту ʺКарта професійʺ, у межах якого  пілотні проекти  школи вже проводять заняття і тематичні заходи для понад 10 тис. учнів За три роки існування проекту ʺКарта професійʺ були презентовані буклети з п’яти професійних сфер, до роботи над якими долучились 16 компаній-партнерів. Окрім того, вже розроблено майданчик, де компанії та школи можуть знаходити одні одного для спільних профорієнтаційних заходів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ