Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Києві розпочав роботу з’їзд «Батьківщини»

У Києві розпочав роботу одинадцятий з’їзд партії «Батьківщина». На з’їзд прибуло 143 делегати.

Очікується, що на з’їзді розглядатиметься питання щодо політичної ситуації в країні та завдань партії на сучасному етапі. Також делегати планують ухвалити нову редакцію програми партії та внести зміни до статуту.

Перший заступник голови партії Олександр Турчинов наголосив, що цей з’їзд є «звичайним робочим». Він також оприлюднив звернення до делегатів лідера партії Юлії Тимошенко, яка нині відбуває покарання у харківській колонії. Колишній прем’єр закликала опозиційні сили до об’єднання, а також «закрити на замок усі чвари та непорозуміння». На думку Тимошенко, «з’ясування стосунків – це найменше, що нам зараз потрібно».

На з’їзд прибули представники низки партій і громадських організацій, зокрема, голова Народного руху України Борис Тарасюк, лідери партії «Фронт Змін» Арсеній Яценюк, голова партії «За Україну!» В’ячеслав Кириленко і керівник союзу «Громадянський опір» Олександра Кужель.

До складу президії з’їзду обрано голову партії «Батьківщина» Юлію Тимошенко. Цю пропозицію Турчинова делегати зустріли оплесками та скандуванням: «Юля!».

До президії також запрошено Арсенія Яценюка і Бориса Тарасюка.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ