Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Лаврі забарикадувалися сторонні особи

У кількох приміщеннях на території Києво-Печерської лаври забарикадувалися сторонні особи. Із допомогою правоохоронців адміністрація хоче припинити їхнє перебування на території заповідника.
Успенський собор Києво-Печерської Лаври.

Про це на брифінгу розказав в.о. гендиректора заповідника "Києво-Печерська лавра" Максим Остапенко. повідомляє УП. 

Він пояснив, чому напередодні адміністрація заповідника ухвалила рішення тимчасово закрити доступ до Нижньої лаври для відвідувачів.  

"Зараз мова йде про те, що обмежено доступ стороннім особам до території Нижньої лаври. Повторюся, зараз повністю відкрито доступ монахи, ченці і персонал, який там обслуговує, вони там перебувають на тих же підставах, як було до цього", – сказав Остапенко.

За його словами, станом на сьогодні щонайменше у трьох будівлях на території Лаври перебувають сторонні особи, які не є ані ченцями, ані вірянами.

"Мова йде про те, що в приміщеннях, які не використовуються для релігійних потреб (готелі, об'єкти харчування, торговельні точки, виробничі об'єкти), продовжують знаходитися невідомі особи – не ченці монастиря, які не є членами релігійної громади монастиря. Щонайменше у трьох об'єктах вони забарикадувалися, ми сподіваємося, що з часом поліція повністю відновить користування цими об'єктами", – розповів він.

Доступ до Нижньої лаври для відвідувачів, уточнив Остапенко, буде відкритий тоді, коли об'єкти повністю будуть повернуті у користування заповідника.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ