Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Лондоні заявили про готовність до Brexit 31 жовтня

Великобританія має намір вийти зі складу Європейського союзу в заплановану дату, 31 жовтня. Про це заявив член Кабінету Міністрів, канцлер герцогства Ланкастерського Майкл Гоув в інтерв'ю телеканалу Sky News.

За його словами, у Лондона є "засоби і здібності" на вихід зі складу ЄС.

Гоув заявив, що парламент "не може змінити рішучість уряду" і змусити прем'єр-міністра Бориса Джонсона передумати. Про це повідомив телеканал Прямий.

Додамо, в суботу, 19 жовтня, британський парламент проголосував за те, щоб зобов'язати прем'єр-міністра країни Бориса Джонсона звернутися до Брюсселя із проханням про відстрочку Brexit.

Раніше повідомлялося, що прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон сподівається, що угоду щодо виходу країни зі складу Євросоюзу британський парламент схвалить завтра, 19 жовтня.

Раніше голова Лейбористської партії Великої Британії Джеремі Корбін виступив проти нової угоди щодо Brexit, про яку домовились Джонсон і керівництво Євросоюзу.

Нагадаємо, президент Європейської ради Дональд Туск закликав прем'єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона  припинити "дурнуваті ігри" щодо Brexit.

7 жовтня президент Франції Еммануель Макрон заявив, що Європейський Союз до кінця тижня прийме рішення, чи буде можливою нова угода про Brexit.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ