Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Луцьку представники ʺЗа майбутнєʺ збирають підписи за відставку кума Палиці

1/2
Представники політичної партії ʺЗа Майбутнєʺ у місті Луцьку в брендованому одязі збирають підписи громадян за відставку міністра охорони здоров’я, кума лідера згаданої політичної сили Ігоря Палиці Максима Степанова.

При цьому представники політичної сили збирають деякі персональні дані громадян.

Щонайменше трьох представників політичної сили зафіксував Центр журналістських розслідувань ʺСила правдиʺ за збором підписів за відставку Степанова на вулиці Лесі Українки у Луцьку 8-го жовтня.

При цьому журналісту ʺСили правдиʺ не показали самого тексту звернення за відставку Степанова, а лише запитали чи підтримує він таку ініціативу, якщо так – попросили вписати свої дані в лист з підписами: ПІБ, дату народження, номер телефону. Водночас, представники політичної сили не запитують дозволу на обробку таких персональних даних.

Разом з тим представники партії роздавали агітаційну продукцію: загальнополітичне друковане видання ʺЗа Майбутнєʺ та буклети зі зверненням лідера партії Ігоря Палиці та переліками кандидатів партії у виборчому окрузі №1, №2 до Волинської обласної ради та переліком кандидатів у виборчому окрузі №4 до Луцької районної ради.

Напередодні, 6-го жовтня, на своїй сторінці у Facebook політична партія ʺЗа Майбутнєʺ анонсувала збір підписів за відставку Максима Степанова з посади міністра охорони здоров’я України.

ʺСьогодні очевидно, що Степанов і очолюване ним міністерство не впоралися з епідемією COVID-19. Пів року часу, 64 мільярди гривень – і нуль результату. Відсутність необхідної кількості лабораторій, де можна пройти безкоштовне тестування, неякісні та неінформативні тести, брак ліжко-місць у лікарнях з можливістю підключення кисневих апаратів, брак комп’ютерних томографів. Кількість захворювань і смертельних випадків лише зростаєʺ, – обгрунтували такий крок в політичній силі.

Збір підписів проводять в офлайн і онлайн режимі. На сторінці політичної партії ʺЗа Майбутнєʺ, на якій збирають підписи проти Степанова, також просять ввести персональні дані, однак там запитують дозвіл на обробку персональних даних.

Відповідно до закону України ʺПро захист персональних данихʺ персональні дані – відомості чи сукупність відомостей про фізичну особу, яка ідентифікована або може бути конкретно ідентифікована. Поширення персональних даних передбачає дії щодо передачі відомостей про фізичну особу за згодою суб’єкта персональних даних. Поширення персональних даних без згоди суб’єкта персональних даних або уповноваженої ним особи дозволяється у випадках, визначених законом, і лише (якщо це необхідно) в інтересах національної безпеки, економічного добробуту та прав людини. Обробка персональних даних здійснюється для конкретних і законних цілей, визначених за згодою суб’єкта персональних даних, або у випадках, передбачених законами України, у порядку, встановленому законодавством. Не допускається обробка даних про фізичну особу, які є конфіденційною інформацією, без її згоди.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ