Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Луцьку відбулось свято "Посміхнись, дитино"

Фото Волинська облрада
Фото Волинська облрада
Фото Волинська облрада
Фото Волинська облрада
Фото Волинська облрада
Фото Волинська облрада
Фото Волинська облрада
Фото Волинська облрада
Фото Волинська облрада
Фото Волинська облрада
1/5
В обласному центрі відбувся соціальний благодійний проєкт для дітей Небесного Легіону, у яких війна відібрала татусів, "Посміхнись, дитино". Дійство відбувається в рамках відзначення 30-ї річниці Незалежності України. Про це повідомили 1 липня у пресслужбі Волинської обласної ради.

Загалом на цей захід запросили 67 дітей, татусі яких віддали своє життя за Україну. Святковий захід для малечі організували в готельно-ресторанному комплекс "Рестпарк" 1 липня. На нього завітав голова обласної ради Григорій Недопад, а також депутати обласної ради.

Організатори заходу передбачили для дітлахів розважальну програму: веселі аніматори; бульбашкова дискотека; шоу мильних бульбашок; показові виступи спортивного клубу козацького бойового мистецтва "Герць". Крім того, передбачили інтерактивну програму за участі поліцейських та показові виступи за участі кінологічного клубу від Нацгвардії, спілкування з байкерами (мотоклуб Lions MC Lutsk), а також майстер-клас від керівниці Федерація стрільби з лука міста Луцька, Клуб стрільби з лука «Луцькі Соколи», ветеранки АТО і золотої призерки "Ігор нескорених" Майї Москвич, смачне частування улюбленими дитячими смаколиками та багато іншого.

"Такий благодійний фестиваль дуже потрібний для наших дітей, - зазначив Григорій Недопад. – В державі існує підтримка сімей загиблих – це разові виплати, але ми маємо розуміти, що підтримка має бути постійно. Ми маємо згуртовувати матерів загиблих, дітей, додати в їхнє життя трохи свята, аби вони не закривалися в собі і не лишалися зі своїм горем наодинці. Тому ми прикладаємо максимально багато зусиль, аби сім’ї наших Героїв відчували нашу підтримку".

Григорій Недопад виконав і приємну місію: він нагородив подяками обласної ради тих, хто активно долучився до організації свята та активно допомагає сім’ям наших Героїв. Зокрема:

Василину Сидорчук - депутатку Луцької районної ради;

Руслана Теліпського - керівника волонтерського руху "Меценати для солдата";

Юрія Переходька – голову правління ПрАТ "Едельвіка";

Назара Гусака - директора готельно-ресторанного комплексу "Рестпарк";

Сергія Скулинця – заслуженого артиста естрадного мистецтва, шоумена, композитора-виконавця;

Ольга Максим’як – депутатку Луцької районної ради, координаторку Жіночого руху "За Майбутнє".

Керівник волонтерського проєкту на Волині, спрямованого на підтримку родин бійців, «Меценати для солдата» Руслан Теліпський, розповів, що його благодійна організація активно долучається до таких заходів та також опікується сім’ями і дітьми тих хлопців, які воюють на Сході України.

"Наш пріоритетний проєкт "Діти небесного легіону" - це діти, татусі яких загинули в АТО або з будь-яких інших причин після демобілізації відійшли у вічність. І зараз у нас під опікою більше ніж 280 діток, - розповів Руслан Теліпський. – Хочу передусім подякувати Ользі Максим’як та Василині Сидорчук, які зібрали діток і зробили таке свято для них".

"Діти це наше майбутнє. І ми хочемо аби це свято запам’яталося їм надовго, щоб вони отримали незабутні та щирі емоції", - підкреслила головна організаторка проєкту Василина Сидорчук.

Депутатка обласної ради, помічниця депутата Верховної Ради Вячеслава Рубльова Оксана Філіпчук зазначила, що для цього свята намагалися залучили чим більше небайдужих людей та зробити його особливим не тільки для діток, але і для всіх присутніх.

"Для нас це свято особливе, бо тут присутні ви, нащадки доблесних героїв, які власним життям захистили Україну, яким ми завдячуємо мирним небом над нашими головами. Тому ми намагалися зробити все, щоб цей день був особливим і для вас. Пам'ятайте, ви не самі, адже депутати усіх рівнів, спонсори цього заходу доклали максимум зусиль, щоб вам було весело і цікаво. Мені надзвичайно приємно бачити ваші оченята і я дуже хочу, щоб вони сяяли від щастя. Маю надію, що вам сподобається свято, яке ми всі старалися вам зробити", - звернулася до присутніх Оксана Філіпчук.

Довідково: головні організатори проекту: депутатка Луцької райради Василина Сидорчук (Вітовщик), ПрАТ "Едельвіка" (голова правління – Юрій Переходько), заслужений артист естрадного мистецтва, шоумен, композитор-виконавець Сергій Скулинець, Жіночий рух "За майбутнє" (координаторка у Волинській області – депутатка Луцької райради Ольга Максим’як, депутатка Волинської облради, голова міжфракційної групи "Рівні можливості" в облраді Оксана Філіпчук).

Ще три генеральні партнери соціального благодійного проєкту "Посміхнись, дитино" – незалежний волонтерський проект на Волині, спрямований на підтримку родин бійців, "Меценати для солдата" (керівник – Руслан Теліпський), Волинська обласна рада (голова – Григорій Недопад) та готельно-ресторанний комплекс "Рестпарк" (директор – Назар Гусак).

Також до заходу долучились депутати обласної ради Ігор Лех, Сергій Котюк та Іван Мирка.

Зазначимо, що проєкт "Посміхнись, дитино" є продовженням проєкту "Посміхнись, мамо", який був організований для мам полеглих Героїв до Дня матері цього року з ініціативи депутатки Луцької районної ради Василини Сидорчук.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ