Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Луцьку відбувся фестиваль епох "Україна крізь віки"

Попри перенесення низки святкових заходів через негоду, фестиваль епох "Україна крізь віки" у Луцькому замку таки відбувся.
фото - Мирослав Ватащук

Про це повідомив власкор Гал-інфо.

Через дощ, який розпочався у Луцьку ще в День прапора, 23 серпня, і йде вже третю добу поспіль, в місті перенесли низку урочистих заходів із нагоди Дня Незалежності. Серед них і традиційні і популярні серед лучан «Велопробіг у вишиванках» та «Українська вишиванка».

Водночас історичний фестиваль епох «Україна крізь віки» у замку Любарта таки відбувся. Десятки лучан не злякалися негоди. Озброївшись парасольками та дощовиками, вони завітали до Луцького замку.

У рамках фестивалю вони спостерігали за показовими лицарськими боями від клубу «Айна Бера». А Козацьке стрілецьке братство представило реконструкцію військового козацтва України 17-18 століть. Особливий інтерес викликав демонстраційний показ заряджання та стрільби з різноманітної зброї, що була характерною для цього часу і війська.

Також реконструктори ознайомили гостей фестивалю із армією часів Наполеона, Другої світової війни, сучасними озброєннями вояків АТО/ООС.

Також до уваги учасників були смачна кухня, різноманітні майстер-класи та розваги.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ