Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Луцьку залучать освітні заклади для компостування органічних відходів

Для навчальних закладів у Луцьку закуплять обладнання для роздільного збору органічних відходів.

Про це під час засідання виконавчого комітету Луцької міськради 1 грудня розповіла начальниця відділу екології мерії Оксана Лисак, - повідомив власкор Гал-інфо.

Оксана Лисак представила на розгляд виконкому проєкт Комплексної програми охорони довкілля Луцької міської територіальної громади на 2022-2025 роки.

За її словами, серед важливих заходів – збирання, перевезення, зберігання, утилізація і знешкодження небезпечних відходів. 

«Це відпрацьовані люмінесцентні лампи, ртутні термометри, побутові і хімічні джерела струму, або простіше батарейки, та зношені шини. Придбання обладнання для роздільного збору органічних відходів – це компостери для освітніх закладів», - пояснила вона.

Нагадаємо, Компостування – це достойна екологічна відповідь на те, що робити з опалим листям та харчовими відходами.

| Три «Е» компостування: екологічно, економно, ефективно

Ініціаторкою проєкту компостування у Боратинській громаді була дитяча письменниця з Луцька Наталія Гуркіна.

«Спочатку ми зібрали керівників шкіл і провели для них презентацію компостування. Сподівалися й націлювалися на те, щоб зайти в одну-дві школи, які б захотіли це розпочати та на їхньому прикладі могли б передавати досвід іншим. А вийшло так, що одразу п'ять директорів шкіл захотіли впровадити компостування. Далі до нас підійшли керівники дитячих садків і сказали, що теж хочуть долучитися. До ідеї впровадження компостування приєдналися два садки. Вартує уваги й те, що публічні люди почали нас підтримувати й популяризувати компостування, впроваджували це самі та закликали інших відмовитися від спалювання листя та сухого зілля», - розповідала вона в інтерв’ю Гал-інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ