Мешканців Львова закликають правильно сортувати відходи. Львівське комунальне підприємство «Зелене місто» наголошує, що через те, що в контейнери для органіки викидають інші відходи, на компостувальній станції працівникам доводиться усе додатково відсортовувати. Про це інформує 20 липня пресслужба ЛМР.
У Львові є 1660 контейнерів для сортування харчових відходів на 1513 локаціях. Тож 99% мешканців міста мають змогу сортувати органіку.
«На компостувальній станції, що працює на вул. Пластовій,13, всю органіку, яка надходить, додатково відсортовують. Зокрема, з неї відбирають пакети, скло, пластик та інші неорганічні відходи, які не підлягають компостуванню», – розповіли у львівському комунальному підприємстві.
ЛКП «Зелене місто» вкотре звертається до мешканців міста з проханням правильно сортувати харчові відходи.
Зокрема, у спеціальні коричневі баки для органіки можна викидати:
- залишки сирих овочів і фруктів;
- шкаралупу яєць;
- вироби з борошна, залишки кондитерських виробів;
- заварку від чаю без пакетиків, залишки кави;
- скошену траву;
- зів'ялі квіти.
Натомість у контейнери для органіки не можна викидати:
- м'ясо, рибу, молочні та жирні продукти;
- тверді побутові відходи;
- скло та склотару;
- пластик, різноманітні пакети, відходи упаковки, tetra-pac;
- серветки та паперові вироби;
- тканинні вироби.
Нагадаємо, станція компостування розпочала свою роботу в 2020 році у Львові. Сюди потрапляють усі окремо зібрані харчові та садово-паркові відходи міста. З них виробляють компост, який мешканці та агропідприємства можуть придбати для потреб свого господарства.
Контейнери з органікою розташовані практично на кожному сміттєвому майданчику (99% покриття) у Львові. Найближчий до вас можна знайти на цій карті.