Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львівській філармонії відбудеться концерт відомого німецького органіста Бйорн О. Віде

26 серпня у фоє концертного залу Львівської національної філармонії ім. М. Скорика, у межах Міжнародного фестивального проєкту "Музика в старому Кракові та Львові", відбудеться концерт відомого німецького органіста Бйорн О. Віде.

Початок концерту о 18:00, повідомили організатори. 

Органні імпровізації від Бйорн О. Віде перенесуть вас у таємничий світ органних звучань, де вирують гулкі баси барокових хоралів, стрімкі пасажі прелюдій та токат з’єднаються у вихорі нового погляду визнаного музиканта. Бйорн О. Віде приїздить до Львова висловити свою солідарність з українцями посередництвом високого мистецтва.

У програмі органні імпровізації Бйорн О. Відн: Карл Філіпп Емануель Бах (1714-1788). Sonate a-moll Wq 74/4, Йоганн Себастьян Бах (1685-1750). Токата і фуга F-Dur BWV 546, Ференц Ліст (1811-1886). Фантазія та фуга на тему “B-A-C-H”, Райнер Кунад (1936-1995). Фантазія для органу. Організатори концерту повідомили, що Бйорн О. Віде приїздить до Львова висловити свою солідарність з українцями посередництвом високого мистецтва.

Квитки за посиланням: https://philharmonia.lviv.ua/event/fantastic-organ-toccatas/

Як відомо, в День українського прапора та напередодні Дня Незалежності  України “Віртуози Львова" під батутою свого засновника і диригента народного артиста України Сергія Бурка з великим успіхом  виступили в Кракові на концерті Солідарності  та Партнерства в рамках спільного Міжнародного фестивального проєкту  "Музика  в старому Кракові та Львові "з програмою, до якої увійшли твори  видатних  українських  та польських композиторів. 

Для шанувальників  оркестру, присутніх на концерті,  справжнім відкриттям став виступ львівського бандуриста Олега  Созанського з   разом з  оркестром з Концертом видатного українця Дмитра Бортнянського,  а також львівського флейтиста Андрія  Карп'яка, який блискуче  представив разом  з оркестром  камерну Симфонію  нашого сучасника , знаного композитора Євгена Станковича.

Виконання на завершення концерту оркестром  "Орави" знаного польського композитора львів'янина Войцеха Кіляра викликало справжній фурор у слухачів.

Такі мистецькі акції, які об'єднують культурні надбання  двох дружніх народів, є особливо  актуальними в наш складний  час боротьби з московським  агресором.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ